divendres, de maig 14, 2010

"Bizcocho" integral al cacau

bizcocho integral al cacau

Una recepta ben bona i ben saludable del llibre Cocina sana para los peques... y toda la familia editat per la Conselleria de Salut del Govern de La Rioja el 2009. Les receptes i les recomanacions dietètiques són de dues nutricionistes, Teresa Ponce de León i Elisa Cervera. El llibre té 172 p. i aquesta recepta la trobareu a la pàgina 163. A la introducció del llibre ens comenten els objectius.
"Nuestro objetivo con este libro es el de proporcionar a los padres recetas sanas y fáciles de realizar, así como recomendaciones sobre hábitos de alimentación saludable, contribuyendo de esta manera a promover la salud y prevenir enfermedades. La creación de hábitos alimentarios sanos durante la infancia es muy importante"
El llibre es pot descarregar aquí.


"Bizcocho" integral al cacau

1 iogurt desnatat natural (125 gr.)
1 sobre llevat químic (16 gr.)
2 ous petits (100 gr.) [els meus pesaven més]
1 mida iogurt de sucre moreno
1 mida de farina integral
1 mida de cacau en pols
1/3 mida oli oliva (20 gr.) [el meu terç pesava més]

Separar les clares dels rovells i muntar-les. Afegir el sucre a poc a poc i continuar batent. Afegir els rovells i la resta d'ingredients sense deixar de batre. Col·locar la barreja en una safata de forn prèviament greixada. Forn prèviament escalfat a 180ºC uns 45 minuts [jo el vaig tenir menys temps, vigileu que és molt petit].
Per fer-lo més gran es poden duplicar les quantitats [amb aquestes surt petitó].
Es pot cobrir amb xocolata fosa i adornar amb encenalls de xocolata.

Energia: 1.298 Kcal.
Hidrats de carboni: 202 g
Lípids: 36,9 g
Proteïnes: 39,5 g

Actualització: la recepta també queda perfecta en forma de magdalenes, amb aquestes quantitats surten 12 magdalenes boníssimes i molt esponjoses.